2017. máj 27.

Hétvégi kutyás kalandok - Kamaraerdő és Tétényi fennsík

írta: msparis
Hétvégi kutyás kalandok - Kamaraerdő és Tétényi fennsík

Nem csak hétvégére

Itt a szép idő, ideális kisebb és nagyobb kirándulásokhoz. Ha már unod a Normafát, vagy csak egy kis változatosságra vágysz, vedd célba Kamaraerdőt, és a Tétényi fennsíkot. Sokat nem kell autóznod, illetve busszal vagy villamossal is elérhető, és hasonlóan kellemes kirándulási lehetőséget nyújt.

Kamaraerdő a 11.-22. kerület határán van, szorosan a Tétényi-fennsík mellett, így ha hosszabb sétát tennél, lehetőség van erdőt-mezőt (fennsíkot) bejárni. Kamaraerdőben és a fennsíkon is van tanösvény, az erdei két óra alatt bejárható.

Mi a Szoborparktól szoktunk indulni, ott tesszük le a kocsit, és kezdjük a sétát a fennsík tanösvényén. Nem sokat haladunk ezen, jól kitaposott kisebb ösvények visznek az erdő szélén található murvás úthoz. A tanösvényen a táblajelzés szerint csak pórázon sétálhatsz a kutyával, ezért is szoktunk inkább letérni. A fennsík tanösvénye egyébként egészen hosszan kanyarog, kisebb lankák, gyönyörű táj, csend honol itt. Hétköznap nagyon ritkán találkozni másokkal, így magányra vágyóknak ideális környezet. 

20160820_115554_1.jpg

Az erdő mentén egészen elsétálunk a Kőérberki útig. Itt azonban már nem árt figyelni a kutyára, mert ez az út különböző "aligruhába" öltözött nénik munkahelyeként ismert, akik kuncsaftjaikkal előszeretettel használják ezt a részt, így nem ritkán találkozunk mindenféle eldobált, nem kívánatos dologgal. Máskülönben semmi nem zavarja meg az idilli sétát. Autók szerencsére nem járnak itt. Visszafelé is erre sétálunk, a séta végén az erdőn át visz az utunk. 

20160820_120852.jpg

A sétát kezdhetjük Kamaraerdei Ifjúsági Parktól is. A 41 villamos végállomása is itt van. Ez közkedveltebb, mint a fenti rész, sokkal több futóval, bringással, kisgyermekesekkel, kutyással találkozhatsz. Akár játszópajtás is akadhat kutyádnak. Az idősek otthona mellett haladva érjük el Nagyrétet. Itt jó időben sokan vannak, piknikeznek, pihennek, játszanak. Kialakítottak egy játszóteret is. Egy régi színpad árulkodik arról, hogy régen nagy buliknak adott helyszínt.

Mint minden erdőben, Kamaraerdőben is javaslom, hogy inkább pórázon, de mindenképp testközelben sétáljatok a kutyával, az sem baj, ha rikító színű nyakörv van rajta. Laknak az erdőben vadak, jobb az óvatosság.

Összességében mi szeretünk ide járni, megfelelő mértékben ki tudják magukat tombolni a kutyák, séta végére remekül elfáradnak. Amikre érdemes figyelni:

- A közelben van lovarda, nem túl gyakran, de előfordul, hogy találkozunk lovasokkal. 

- A fentebb említett útnál az koszos zsebkendők és egyéb dolgok, de legjobb, ha nem megyünk el egészen az út végéig

- Mindenképpen javasolt a kullancs elleni védekezés, a fennsíkon és az erdőben is vannak kullancsok

- Az erdőben az állatok miatt a pórázos sétát ajánlom

20160820_122917.jpg

 Fotók: saját

Szólj hozzá

kutya program séta kutyás kamaraerdő tétényifennsík erdeiséta